SEK

Oldmoney graf
Vet du hur mycket 15 kronor år 1969 motsvarar i dag?
Med Oldmoney kan du räkna ut det nu. Skriv in det belopp du vill omräkna och välj vilka år du vill räkna mellan. Det var det värt i dag!

Tidning

Vi fördjupar oss i Sveriges monetära historia och utforskar prishöjningar på allt från iPhones till köttbullar. Följ med när Oldmoney gräver djupare i utvecklingen som påverkar svenskarnas ekonomi.

Svensk krona är den officiella valutan i Sverige. En svensk krona delas i 100 öre. Sedan 2010 finns ören inte längre som fysisk valuta. Kronan skapades som valuta 1873 när Danmark (och därmed även Färöarna, Island och Grönland) och Sverige beslutade sig för att ersätta sina gamla valutor med en gemensam valuta; i Sverige ersatte den riksdalern 1:1. (Foto: Sveriges Riksbank)

Svenska kronans resa: Från guldstandard till nutidens ekonomiska ankare

Genom historiska vändningar och ekonomiska kriser har den svenska kronan formats till mer än bara en valuta; den är en berättelse om Sverige. Oldmoney ritar ett porträtt av svenskarnas valuta.

Oldmoneys algoritm har justerats för att anpassa sig till svängningarna i den svenska kronan. På bilden syns Oldmoneys grundare och utvecklare, William Herrik Nielsen, på kontoret (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Algoritmen har blivit justerad

År 2022 har medfört hög inflation på grund av stora världsolyckor. Det återspeglas nu även på Oldmoney.

Har du en bra historia att berätta? Då skulle vi vilja höra från dig (Grafik: Oldmoney.se)

Vi letar efter din berättelse

Vill du berätta vad du använder Oldmoney till? Kanske har du en spännande historia bakom? Då skulle vi vilja höra från dig.

Vill du ligga före
när priserna stiger?

Spara pengar och investera klokt – håll ögonen öppna med det kostnadsfria nyhetsbrevet från Oldmoney Læs mere

Rekommendation

Följ prisutvecklingen

Vill du också vara först när priserna går upp eller ner? Följ Oldmoney på dina sociala medier